Praktiske og tekniske spørsmål om Ressurssystemet sendes til opplaring@redcross.no. For eksempel spørsmål om registrering av materiell/utstyr/kompetanse.
Spørsmål om medlemsinformasjon og registrerte opplysninger på «Min side» sendes til frivilligservice@redcross.no. det er medlemsregisteret i røde kors som er kilden til alle personopplysninger i ressurssystemet. det betyr to ting
Spørsmål om kurs, undervisning og opplæring i Røde Kors sendes til opplaring@redcross.no.
Ressurssystemet er et felles nettbasert system for Røde Kors som møter organisasjonens behov for å registrere, koordinere og administrere mannskaper, kompetanse, kursvirksomhet, eiendom og utstyr.
Hensikten med Ressurssystemet er å forenkle og redusere administrative oppgaver i organisasjonen knyttet til:
Hver enkelt forening/avdeling, distrikt eller medlem kan synliggjøre hva de kan stille med av ressurser. De fleste opplysninger er frivillig å registrere. Medlemmet velger selv hvor mye info som skall finnes tilgjengelig for andre å se.
Ansatte og medlemmer i Røde Kors kan registrere sin kompetanse.
De som har arbeider med opplæring i organisasjonen får et verktøy til å håndtere kursadministrasjonen på en enklere og mer enhetlig måte.
Ressurssystemet kan brukes av de som skal tilkalle ressurser eller som skal ha oversikt over ressurser. Det gir bedre oversikt over hvilke ressurser som er tilgjengelig lokalt, regionalt og sentralt. Dette vil effektivisere utkalling av og bruk av ressurser. Sentrale elementer i systemet er at alle ressurser er identifisert og lokalisert. Det inneholder også beskrivelse av de kapasiteter som er tilgjengelige, og hvordan man får tak i dem.
Kort fortalt er Ressurssystemet et fellesbegrep for tre administrative funksjoner:
2004 ble det fattet et vedtak i Landsrådet for Hjelpekorpset for å utvikle en programvare for registrering av medlemmers kompetanse. I tillegg har Komiteen for samfunnssikkerhet og beredskap i en tidligere handlingsplan definert behovet for en ressursdatabase som kan lette organisasjonens oversikt og administrering av medlemmer, kunnskap og utstyr på alle nivåer. Med grunnlag i ønskene har et Ressurssystem blitt utviklet.
Ansvarfordelingen angår alle ledd av organisasjonen.
Ressurssystemet finner du på https://ressurs.redcross.no
På Korsveien er det bl.a tilgjengelig på Korsveien -> Tjenester –> Holde kurs
Slik logger du deg inn på Ressurssystemet:
I hovedsak skal du kunne, avhengig av dine oppgaver i Røde Kors, utføre:
Dette er en politisk beslutning og har ikke noe med Ressurssystemet som sådan å gjøre. Grunnen til at du ikke får redigert noe på hjelpekorpsprøven er at det kun er distriktsansatte som har tillatelse til dette. På lokalt nivå kan en leder se/lese informasjon på de enkelte medlemmene, men ikke endre status på selve prøvene. Det er fordi de som tatt prøven formelt sett ikke er godkjente før d-råd/distriktskontor (avhengig av distrikt) har mottatt prøven i papirform. Det er distriktskontoret som skal legge inn endelige godkjenninger.
Hvis den kompetansen du er ute etter ikke finnes i menyen meld fra til oss via opplaring@redcross.no hva som legges til av kompetanser, osv. er basert på en vurdering av relevans og behov i organisasjonen. det betyr at det ikke er noen automatikk i å få lagt til noe der.
Kurskatalogen skal i utgangspunktet bestå av kurs som er godkjent av Røde Kors-skolen. Hovedkriteriene for å vurdere om et kurs skal inn i den offisielle kurskatalogen er:
Spørsmål knyttet til Røde Kors-skolen sendes til opplaring@redcross.no
Ressurssystemet er et felles system for materiell, kompetanse og kursadministrasjon. Tilgangen er rollestyrt og de ulike rollene bestemmer hva du kan gjøre. Rollene settes i samsvar med arbeidsoppgaver og ansvar i organisasjonen. Hovedtanken er at lokalforeningene skal administrere sin forening, distriktet har tilgang til alle lokalforeningene og sentralleddet har tilgang til distrikts- og lokalleddet. Frivillige generelt kan melde seg på kurs, registrere kompetanse og søke i rapporter.
Følgende har administratortilgang i Ressurssystemet:
Første stopp på veien til hjelp bør være ”Hjelpmenyen” i Ressurssystemet selv. Neste stopp etter det vil være å ta kontakt via vanlig tjenestevei via lokalforening, distriktskontor og så videre. Du kan også skrive en e-post til Ressurssystemet via ”Kontakt oss”-lenken i venstremenyen inne i Ressurssystemet.
Ressurssystemet er laget for å avhjelpe Røde Kors med tre ting: Materiell og utstyrsregistrering, kompetanseregistrering og kursvirksomhet. Se også kjernefunksjonalitet. Per i dag er tilstrekkelig funksjonalitet er på plass til å være et godt verktøy. Ressurssystemet har en årlig revisjon, hvor vi ser på ny funksjonalitet. Hvis du har forslag til og eller forbedringer av eksisterende og eller nye funksjoner send oss din kreativitet via opplaring@redcross.no.
Ja. Det å melde seg på kurs via kurskatalogen er ikke annet enn at du havner på en elektronisk påmeldingsliste som kursholder har full kontroll over. Det betyr ikke at du har fått kursplass og dermed en garanti for å kunne delta på kurset. For Hjelpekorpset er det muligheter for å kreve korpsleders godkjenning før endelig påmelding/godkjenning.